Waarop letten bij chiptuning?


Chiptuning is een juiste manier om voordelig meer vermogen uit je auto te krijgen. Daarentegen zijn er minder goede kanten te linken aan chipping.

Je voertuig laten chiptunen, met welke reden?

Om alles uit je auto te halen is auto chippen de passende optie, want enkel zo raak je aan een maximaal pk. De ingestelde programmatuur die bepaald werd in de fabriek gaat men bij remapping herzien en bijstellen.

Positieve resultaten remapping

Remapping duurt amper 2 à 5 uur, evenwel er is gelijk een uitkomst: tot meer dan 35% bijkomend vermogen dan de voorgeprogrammeerde programmatuur van je voertuig. Verder ga je 15% minder benzine verbruiken. Je gaat ook gewoon aanvoelen dat je wagen veel lekkerder rijdt.

Vanwege het gedaalde benzineverbruik moet je een heel stuk minder stoppen aan de pomp van het benzinestation, wat je uitgevoerde chipping uiteindelijk terugbetaalt!

Als resultaat van chipping een heel stuk minder uitstoot

De automotor van je voertuig gaat lekkerder doorlopen als antwoord op chiptuning. Je getankte diesel goed benutten én extra kracht halen, dat is chipping.

Een perfecte methode is ECU tuning. Hierbij concentreren we ons volledig op benzineverbruik verminderen en is het aantal toegestopte vermogen heel vaak subtiel.

OBD tuning

De meest voorkomende vorm van chiptuning is OBD tuning, een snelle en voordelige methode. In onze ogen is obd tuning een goede manier van chiptuning omdat je genoeg toegang hebt om een auto goed te chippen.

Fabeltje: chiptuning met testbank

De aankoop van een testbank is absoluut overbodig bij autochipping.

Nadien kan je deze wel bedienen ter vergelijking.

Hoe dan ook gebeurt het meer vaker dan niet dat een dyno report al bij een chiptuning inbegrepen is, waardoor een testbank niet langer nuttig is. Wij kunnen met quasi zekerheid melden dat dit erg vaak altijd identiek is als het eigenlijke vermogen van de auto.

Hoe ontdek je als je de verkeerde keuzes doet voor chipping?

Remapping is niet onjuist voor je wagen, maar als je het fout laat uitvoeren, kan het wel nogal fout uitpakken. Dit zijn alle gevallen waarbij het chippen van je auto kan misgaan:

  • De auto chippen zonder deze op een accu controller te zetten
  • Chippen zonder vooraleer een backup te verrichten
  • De ECU voorzien van de slechte bestanden

Remapping : welke zijn de nadelen?

Het remappen van je wagen heeft enkele gevaren. Een professional kan daarentegen zonder moeite deze gevaren de baas.

Dit is deels te voorkomen door gebruik te maken van een speciale accu controller, of om van tevoren een backup te maken.

Auto chiptunen nadelen

Daar je extra kracht hebt, is het eenvoudiger om een zware voet te kweken en hiervoor moet je natuurlijk op te letten. Ten slotte moet je er rekening mee houden dat omdat je meer pk hebt, de koolstofdioxide uitstoot hoger zal liggen.

Hoeveel moet ik spenderen als ik mijn voertuig laat remappen?

De prijs voor chiptuning kan sterk variëren. Een goede chiptuning heb je al vanaf 290 euro. Het chippen duurt 2 tot 5 uur, de apparatuur is prijzig en vereist specialistische kennis over de ECU.

Firma’s uit Nederland voor chiptuning

Dit zijn de kanten waar het betere remapping bedrijf uit Nederland acht van neemt bij het chipping proces:

  • Absolute zekerheid op een backup copy en de correcte spanning
  • Voor deze kwaliteit spendeer je je centen nergens beter
  • Vakmannen die weten waar ze mee bezig zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *