Vespa lease? Stel jezelf deze 3 vragen

scooter leasen tips and tricks

Heel wat mensen zijn jaarlijks op zoek naar een Vespa om te leasen. Voordat je een scooter of een Vespa leaset is het van belang dat je dit artikel even goed doorleest. Wij laten je in dit artikel namelijk de belangrijkste vragen zijn die mensen ons stellen bij een Vespa leasen. 

Heb je rij ervaring nodig om een scooter te leasen?

Deze vraag krijgen we meerdere keren per dag. Hoewel er in de lease markt echt wel bedrijven zijn die je vertellen dat scooter rijden hetzelfde is als fietsen, raden wij je aan om hier niet in te geloven. Het is namelijk echt niet zo dat scooter rijden super eenvoudig is.

Ervaring is dan ook echt super belangrijk. Mensen die hun rijbewijs hebben gehaald worden verondersteld voldoende ervaring te hebben in het verkeer, dit is dan ook de reden dat je niet zonder rijbewijs mag rijden op een Vespa. Vraagt een scooter lease bedrijf hier niet om dan raden wij aan om een ander te zoeken. 

Moet je ook echt scooter ervaring hebben?

Dit is een andere vraag die ook aardig vaak wordt gesteld, echter is hier niet zo eenvoudig antwoord op te geven. Dit hangt namelijk af van de plek waar je graag wilt gaan rijden met de Vespa. Amsterdam is bijvoorbeeld een drukke stad waar het verkeer vrij druk kan worden, hier is het wel handig als je wat meer ervaring hebt met een scooter.

Als je dus gewend bent om op een motor of scooter te rijden dan heb je wel degelijk een streepje voor op de andere weggebruikers. Gebruik je de Vespa die je leaset echter voor een minder drukke stad dan is ervaring met een scooter nergens voor nodig. 

Welke spullen heb ik nodig om een Vespa te leasen?

Om een scooter te huren in Nederland moet je naast een geldig rijbewijs (autorijbewijs of scooterrijbewijs) je een geldig paspoort of ID kaart meenemen. Dit is namelijk nodig om jouw identiteit vast te stellen.

Om een scooter te huren zal je vaak ook een creditcard nodig hebben een budget gelijk aan of groter dan de waarde van de vereiste waarborg, die varieert afhankelijk van het gekozen model van de Vespa die je wilt huren. Je kunt soms de betaling contant doen, waarbij je een volledige risicoverzekering afsluit met een eigen risico op de waarde van de storting. De verzekering kan alleen en uitsluitend worden afgesloten als je in het bezit bent van een geldig rijbewijs of een motorrijbewijs als je kiest voor het 125cc of 300cc model. 

Aan de hand van deze informatie weet je beter wat je te wachten staat bij een Vespa leasen. Een Vespa leasen is een van de beste en leukste dingen die je kunt doen om je weg te vinden in de stad. Doordat je veel wendbaarder bent en minder plek inneemt zal je nooit meer moeite hebben om een parkeerplekje te vinden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *